Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow01
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow01
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow02
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow03
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow04
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow05
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow06
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow07
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow08
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow09
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow10
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow11
Jurgen Dankers Bouwerij – verbouwing bungalow12
Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow01Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow02Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow03Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow04Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow05Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow06Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow07Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow08Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow09Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow10Jurgen Dankers Bouwerij – Verbouwing bungalow11Jurgen Dankers Bouwerij – verbouwing bungalow12

Verbouwing woning (bungalow)

Wilt u uw woning in zijn geheel verbouwen en duurzaam klaarmaken voor de toekomst?

Deze woning is in zijn geheel verbouwd naar een ontwerp van ontwerpbureau Thoben en Minten. De opdrachtgever heeft Jurgen Dankers Bouwerij gekozen voor de gehele begeleiding van deze verbouwing.

Jurgen Dankers Bouwerij heeft alle plannen geïnventariseerd en naar aanleiding hiervan een bouwplanning gemaakt met bijbehorende begroting. De begrotingen die wij afgeven zijn altijd uitgesplitst per onderdeel. Op deze manier ontstaat een duidelijk overzicht van de diverse onderdelen/fases waaruit de verbouwing bestaat, met daarbij de bijbehorende kosten.

Sloop:

Elke grote verbouwing begint met slopen. Bij dit project zijn alleen de buitenmuren blijven staan, met uitzondering van de achtergevel bij de slaapkamers. De achtergevel is gesloopt omdat hier een uitbouw van anderhalve meter was gepland. Ook diverse binnenmuren zijn gesloopt. Draagmuren zijn opgevangen door middel van een staalconstructie. De vloeren, inclusief de betonvloer zijn verwijderd zodat extra vloerisolatie kon worden aangebracht. Ook de keuken, badkamer en het toilet zijn verwijderd.

Basisvoorzieningen:

Na de sloop konden de voorbereidingen worden getroffen voor de basisvoorzieningen, zoals riolering, gas en elektra. Het rioolplan is aangepast naar de nieuwe indeling van de woning en de elektricien heeft de voorbereidingen getroffen voor de nieuwe elektra leidingen. Er is een gasleiding gelegd naar de bestaande open haard, mocht de opdrachtgever in de toekomst een gashaard willen plaatsen. Tevens is er een afvoerkanaal voor de afzuigkap aangelegd. De opdrachtgever heeft namelijk gekozen voor een Bora afzuigsysteem, dit is een afzuigsysteem dat is geïntegreerd in de kookplaat.

Opbouw van de woning:

In deze fase is de vloerisolatie aangebracht, hebben we de vloer voorzien van wapeningsstaal en kon de nieuwe betonvloer worden gestort. Er is gekozen voor extra dikke vloerisolatie, voor een duurzame kwaliteit en met het gevolg dat de stookkosten laag blijven. Nadat de vloer was uitgehard is Jurgen Dankers Bouwerij aan de slag gegaan met de nieuwe achtergevel, welke 1,5 meter is verplaatst om meer ruimte te creëren in de slaapkamers van de woning. De achtergevel is gemetseld en de nieuwe kozijnen zijn geplaatst. De opdrachtgever heeft gekozen voor grote kozijnen die veel licht binnenlaten in de slaapvertrekken. Natuurlijk zijn deze kozijnen voorzien van dubbel glas. Het dak van de aanbouw is dicht gelegd en waterdicht gemaakt. Hiernaast zijn de binnenmuren opgetrokken uit gips en de deurkozijnen geplaatst, extra hoge deuren voor een moderne uitstraling in de woning.

De gehele woning is voorzien van vloerverwarming, deze is geplaatst door Ike Sturris, samenwerkingspartner van Jurgen Dankers Bouwerij en expert op het gebied van installatiewerkzaamheden. Ike Sturris heeft tevens voorbereidingen getroffen voor koud- en warm watervoorzieningen in de badkamer, de keuken en toiletten. Nadat de vloerverwarming was geplaatst kon de cementdekvloer worden gestort.

Tussen de diverse fases door is de elektricien geweest voor de aanpassingen van de elektravoorzieningen.

De laatste stap binnen deze fase was het stuken van alle wanden en plafonds. Alle wanden en plafonds zijn strak gezet door middel van pleisterwerk. Nadien zijn diverse inbouwspots geplaatst waarvoor de nodige voorbereidingen natuurlijk al waren getroffen.

Afwerken van de woning:

In de afwerkfase zijn alle wanden en plafonds geschilderd, de toiletvoorzieningen, inclusief fonteintjes geplaatst, de badkamer afgewerkt en is de keuken geplaatst. Tevens zijn alle binnendeuren afgehangen. De woning is luxe afgewerkt en er is gebruik gemaakt van luxe materialen, welke een moderne uitstraling geven en ervoor zorgen dat het afwerkingsniveau in de woning erg hoog is.

Tijdens deze verbouwing is er een fijne samenwerking geweest tussen opdrachtgever, ontwerpbureau en Jurgen Dankers Bouwerij als aannemer. Door nieuwe inzichten tijdens de verbouwing heeft de opdrachtgever enkele keren een deel van de plannen gewijzigd. Een voorbeeld hiervan is de keuze voor een groot kozijn in de eetkamer. Door duidelijke communicatie van alle betrokkenen kon er snel gereageerd worden op de aangepaste plannen. Hierdoor heeft de bouw geen vertraging opgelopen.

Het resultaat: een duurzame, moderne en hoogwaardig afgewerkte woning.

Neem contact op met Jurgen